1 órás kezelés               12.000,- 

hajnalshiatsu@gmail.com

+36 30 441 88 40

A Shiatsu jelenlegi formájában Japánból származik a 20. század elejéről.  Szó szerinti fordításban ujjnyomást jelent. A Shiatsu a test tiszteletteljes érintésén keresztül törekszik a kezelt személy energiarendszerének meridiánokon keresztül történő harmonizálására, immunitásának megerősítésére, öngyógyító erejének aktiválására. A gyógyulást elősegítő változásokat érintéssel, nyugtató nyomással valósítja meg. A megfelelő helyeken alkalmazott ujjnyomás a betegségek, tünetek kialakulásához vezető okokat igyekszik megszüntetni.

A Tradicionális Kínai Orvoslás elveit követi és a Taoizmus biztosítja a spirituális hátterét. A Shiatsu holisztikus módon közelíti meg az embert, így segíthet enyhíteni a krónikus állapotokon. Nagyon jótékony hatással van álmatlanságra, stresszes élethelyzetekre, valamint segít kiegyenlíteni az érzelmi hullámokat. 

Az egész szervezetet támogatva fizikai hatásai is bizonyítottak a fájdalomcsillapításban, mozgásszervi panaszok, funkcionális zavarok enyhítésében. 

A kezelés ruhán keresztül történik és a földön, kényelmes matracon végezzük. (A test akadálymentes mozgathatósága érdekében java­solt hozni könnyű pamut váltóruhát: nadrágot, pólót és zoknit. Az öltözőben át lehet öltözni.) A shiatsu kezelés időtartama 60 perc, menete mindenkor az adott problémától, testi, lelki állapottól függ.

Az alábbi betegségek esetén azonban nem javasolt shiatsu masszázs kezelésen való részvétel: akut gyulladásos állapotok, lázas állapot, csonttörés és nyílt sérülések, fertőző bőrbetegségek, daganatos megbetegedések, súlyos csontritkulás, epilepszia, súlyos pszichés zavarok esetén.